2014. szeptember 14., vasárnap

Questions & Answers: Reading edition


Szoktál nassolni olvasás közben? 
Nem igazán jellemző rám a nassolás, pláne olvasás közben. 

Mit szeretsz iszogatni olvasás közben? 
Én vízivó lány vagyok, így mindig vizet iszom. Vagy ízesítés nélküli zöld teát. 


Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Nem, soha nem firkálok bele könyvbe. Ha tetszik valami benne, kerítek egy papírt és tollat és leírom oda a gondolataimat. Könyvtári könyveknél is kifejezettem zavar, ha valaki beleírt előttem. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Elméletben bármikor képes vagyok letenni egy könyvet, de jobban szeretem a fejezet végén megszakítani az olvasást, ha egyszer muszáj. Tömegközlekedésen azért előfordul, hogy ez nem jön össze.


Forrás
Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha idegesítő regényt olvas? 

Nem bántom a könyveket. Nem bosszant, ha egy könyv nem tetszik. Akkor becsukom, lerakom és többet nem nyúlok hozzá, de nem hajigálom. Nem látom értelmét, hogy dühös legyek a könyvre azért, mert nekem nem tetszett.Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel? 
Abban az esetben, ha teljesen érthetetlen annak a szónak az ismerete nélkül az olvasmány, akkor igen. Ha angolul olvasok, akkor sem keresgetem a szavak pontos jelentését, ha anélkül is értem.   Mit olvasol most? 
Andrea Levy Parányi sziget című könyvét. Milyen könyvet vettél legutóbb? 
Nem emlékszem. Olvasás függő vagyok, de igyekszem könyvtárból kihozni a könyveket.


Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra? 
Nincs. Ha van egy kis időm, akkor olvasok. Tömegközlekedésen, főzés közben, tévénézés közben a reklám alatt. Mindennap igyekszem lefekvés előtt pár oldalt olvasni.

Forrás


A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 
Mindkettőt. Sok sorozatot olvastam már, de az egyrészes könyveket valamiért jobban kedvelem.Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Igazából nincs ilyen könyv, amit mindenkinek ajánlanék.Hogy rendszerezed a könyveidet? 
Próbálom az egy szerzőtől származó könyveket egy helyre rendezni, de igazából kevés helyem van a könyvek rendezésére, így igazából ott vannak, ahol éppen van neki hely. A lényeg, hogy minden könyvem legyen valahol, ne vesszenek el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése