2014. február 11., kedd

Rchard Castle: Naked Heat - Meztelen hőség


Fülszöveg:
Forrás
Amikor Cassidy Towne-t, New York legkönyörtelenebb bulvárújságíróját holtan találják, Heat nevezetes gyanúsítottak egész sorára bukkan, akik közül mindenkinek komoly indítéka volt, hogy végezzen Manhattan legrettegettebb sárdobálójával. 
Heat gyilkossági nyomozását tovább komplikálja újabb találkozása a magazinszerzők szupersztárjával, Jameson Rookkal. Miután nemrég szakított a férfival, Nikki nem érzi úgy, hogy itt lenne az ideje megbirkózni az érzelmi teherrel. Csakhogy a jóképű, szellemes, Pulitzer-díjas író nagyon is érintett az ügyben, így kénytelen ismét együtt dolgozni vele. Megoldatlan kapcsolati problémák feszültsége és szexuális izzás tölti be a levegőt, miközben Heat és Rook hírességek és maffiózók, énekesek és prostituáltak, profi sportolók és bukott politikusok között indulnak a gyilkos keresésére. 
Az új eset mindent elsöprő hullámokat kelt a titkok, eltussolt ügyek és botrányok világában.
Íme a könyv, amelyet a Castle című sorozat címszereplője ír a sorozat folyamán, vagyis annak a sorozatnak a második része.
Nem tagadom, hogy nézem a sorozatot, amit nagyon élvezek.
Tavaly tavasszal olvastam az első részt, pár délután alatt befejeztem és nagyon jó kikapcsolódásnak tartottam, így amikor találkoztam a könyvtárban a második résszel nem volt kérdés, hogy kihozom és ezt is elolvasom. 

A történet röviden: 
A fülszöveg nagyon találóan összefoglalja, hogy miről szól ez az egész. Remélem, senki nem lepődik meg, ha azt mondom, hogy egy (két, három) gyilkosság miatt nyomoznak a rendőrök, és persze Castle Rook is. Ennek a ténynek az elején Nikki egyáltalán nem örül, de ismerjük a között lévő kémiát így nem is lövöm le a poént, de később azért már újra csapatként dolgoznak együtt a gyilkosságokon, melyek összefüggnek egymással, bár senki sem gondolná így az elején.
Szó, ami szó ez egy krimi, amit a sorozatbeli Castle írt.

Véleményem, gondolataim a műről:
Tetszett, hogy őszinte legyek. Nem kell nagyon komoly, mély karaktereket elképzelni, ez egy krimi, ami nem is olyan rossz, ha az ember fia avagy lánya éppen erre a műfajra vágyik. Én éppen erre vágytam, azt kaptam, amit vártam, se többet, se kevesebbet. Tipikusan az a könyv volt, amit igazából bárhol félbe tudtam hagyni, és újra fel tudtam venni a fonalat. Megfelelő kikapcsolódás volt utazás közben. Meglepő fordulatok voltak benne, legalábbis számomra, én a végéig nem tudtam, hogy ki áll az egész mögött.

Kedvenc karakter:
Igazából nem volt egy konkrét kedvenc szereplőm, ez nem egy olyan mű, ahol nagy mélységben megismerjük a a karaktereket. És ráadásul úgy van megírva, hogy egyértelmű legyen, ki a jó és, ki a rossz, ez persze nem baj, de nekem senki nem lett a kedvencem.

Karakter, akit nem kedveltem meg:
Petar Matic, nem egy főszereplő, de nem tetszett, ahogy besétált megint Nikki életébe és nagyon nyomult.

Ez járt a fejemben, mikor a végére értem: 
Kár, hogy vége, de a megfelelő időben fejezte be az író (Castle) a művet. Nem húzta még 200 oldalon keresztül. A könyv hossza is baráti egy ilyen kaliberű könyvhöz.

Akiknek ajánlom:
Castle rajongóknak és azoknak, akik szeretik a könnyed krimiket.

Értékelés:
Borító: 4/5, látszik rajta New York, egy írógép és egy fekvő nő pisztollyal. Igen találó, összefoglalja a beltartalmat.
Beltartalom: 4/5. csak a karakterek miatt vonok le egy pontot, amiért nem dolgozták ki őket jobban. Ha nem nézném a sorozatot, nem biztos, hogy ismerném a szereplőket.

Kiadási információk:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged
Kiadás éve: 2012
Fordító: Kamper Gergely
Oldalak száma: 358
Eredeti cím: Naked Heat
Eredeti megjelenés: 2011

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése