2013. június 10., hétfő

Költözés 1. felvonás

Elérkezett ez a nap is, hogy apránként nekiláttunk kipakolni a jelenlegi lakásból a dolgainkat. Első körben két kerekes kabin bőröndöt, egy nagy hátizsákot és egy közepes utazó táskát pakoltunk meg olyan ruhákkal, amik téliek, itthoniak vagy egyszerűen nyáron csak ritkábban hordjuk őket. Mindezt a ruhamennyiséget HÉV-vel szállítottuk a házhoz. Persze barátom apukája kijött értünk kocsival, mégis csak nehéz dolgokról volt szó és a ház a megállótól nagyjából 35 perc sétára van.

Ez volt csütörtökön. Gyorsan bepakoltam a ruhás szekrénybe, elég random módon. Addig a herceg összeszedett még két nagy kerekes bőröndöt, 3 rekeszt, amit használnunk kell.

Kocsival jöttünk vissza. Hogy miért? Azért, hogy a két asztalt, a fehér polcomat mindenképpen el tudjuk hozni. Szóval most nincs egy asztalom se, így a fotelból írok Nektek és a székem az asztalkám. A rádióm is most itt lakik a földön.

Szóval szétszereltük a bútorokat. Vagyis Herceg szedte szét, én addig a két bőröndöt igyekeztem megpakolni olyan tankönyvekkel és jegyzetekkel el, amik kellhetnek a jövőben. Szakdolgozathoz, államvizsgához, vagy új munkához. Ez a mennyiség az összes tankönyvem, jegyzetem fele. A másik felét anyuék viszik majd haza, hogy meglegyenek, ha kellenek. Aztán elcsomagoltam még a mappáimat, azokat az ékszereimet és sminkjeimet, amiket az elkövetkező 2-3 hétben tudok nélkülözni. Könyveket rekeszekbe tettem. Szerencsére nincs rengeteg könyvem, annak ellenére, hogy imádok olvasni.

Szerencsére a szüleim itt voltak szombaton, így anyu és a húgom főztek, mi herceggel pedig csomagoltunk. Ebéd után apukám segített nekünk lepakolni a kocsiba a dolgainkat.
Aztán kocsival indultunk útnak.

Kipakolásnál barátom apukája nyújtott segítséget. Először mindent az alsó szinten a nappaliba tettünk le. Majd, nekiláttunk a lakásban keresni még pakolós szekrényeket, amik beférnek a szobába. Találtunk is egyet, ami középen ablakos,  felette és alatta van nyitott polc, arra lehet majd pakolni ezt-azt, és alul is van egy csukható polc. Ezenkívül már volt a szobában egy nagyobb polcos szekrény. Ennek a kettő szekrénynek a tetejére sikeresen találtunk két kisebb szekrényt, két pakolós polccal, és ajtóval. A nagy polcos szekrénynek volt egy hiánya: nem volt ajtaja, de azt is sikeresen megtaláltuk.

Hercegnek a szobájában volt már egy nagy íróasztal meg egy lábakon álló polcszerkezet, illetve egy akasztós dolog, ami kiköltözött a folyosóra, abban most olyan dolgok vannak, amiket nem hord mindennap.
Szóval adottak lettek hirtelen a pakolós helyek, nevezzük nevén őket: a szekrények. Ezeket szépen kitisztítottam, valamit az ablakos szekrényben lévő ruhákat átválogattuk, ami még hordható, de nem kell a szobában laknia, azokat a fürdőben található szekrénybe száműztük, a többit zsákokba tettük, és a rászorulóknak eljuttatjuk. 

Mindezek után barátom elment focizni, így ottmaradtam a kipakolatlan bőröndökkel, de a bútorok legalább már tiszták voltak. Nekiláttam hát a ruhákat átrendezni.
Szétválogattam, pólókra, pulcsikra, szabadidőnadrágokra, farmerre, rövid nadrágra a herceg ruháit. Aztán a saját ruháimat, hogy téli vagy nyári, azon belül pedig itthoni vagy utcai. Három polc lett a hercegé.Két polc lett így az enyém, de nekem nincs is sok ruhám, sosem gyűjtöttem őket, ezután sem fogom.
A fehérneműket egyelőre az ablakos szekrénybe raktam, de így nagyon a "kirakatban" van szerintem. Bár úgyis csak mi látjuk, de egy picit zavar. Jó lenne, az ablakra majd valami, hogy ne látsszon át a dolog.
Az ablakos szekrény felett kaptak helyet a pizsamák, illetve a legfelső polcra pont befértek a tankönyveim, jegyzeteim, de észrevettem, hogy van még itthon egy gyűrűs mappányi jegyzet.
A másik felső szekrénybe bekerült egy pokróc, oda tervezem az ágynemű huzatokat, törölközőket, valamint a pokrócokat. Az, hogy az ágyneműt hova tesszük még nem tudom, de ha elfér a nagyobb szekrény feletti felső polcon, akkor ott lesz a helye.

Az ablakos szekrény felső nyitott polcára tettem azokat a könyveket, amik nem az enyémek és olvasatlanok, valamint az ékszeres dobozaimat és a sminkeket.

A fehér polcot összeraktuk és terveink szerint azon kapnak helyet majd a virágaim, vagy azok egy része. A másik polcra tettem herceg és az én angol tankönyveinket, valamint herceg más tankönyveit, amit szeretne használni. A második polcra tettem a regényeimet. Alatta a barátom kezdte el belakni a helyet tankönyvekkel és egyebekkel. Valamint a harmadik polcra tettem az irattartóban található mappákat, füzeteket, és sulis iratokat.
Az asztal is helyet kapott a szobában, ennek örülök, hogy mindkettőnknek van saját asztala a laptopnak és más dolgoknak.

Azt nem is mondtam, hogy tv-nk is van asztallal ez tökéletesen elvan az ággyal szemben. A szekrényen kívül az egyetlen, amit csak egy nagyon picit mozgattunk arrébb.

Amink nincs: akasztós szekrény. Vagyis, ami van az most a folyosón lakik és nem is férne bele minden. Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy gurulós dolgot, amire olyan ruhákat lehetne akasztani, amit gyakran hordunk, vagyis nyáron a nyári ruháimat, télen a télieket, a többi pedig lakhatna a folyosón.
Csak egy bibi van, nem tudom elférne-e a szobában. Szerintem a fotelom is egyelőre nem tud beköltözni a szobába. Bár a két szekrénynél elfér a nagy kerek, ami a barátomé, az enyém meg az asztal és az erkély ajtó között. Ezenkívül van még egy másik fotel is, az le is költözhet. De akasztónak így sem sok hely maradna.

Majd minden szépen alakul még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése