2013. június 13., csütörtök

DIY ékszertárolódobozka

Adott volt egy nem használt doboz, és egy nem túl praktikus ékszertárolás megoldásom. Ugyanis egy kék tálkában tartottam a mostanában sokat hordott ékszereimet, aminek az volt a hibája, hogy a gyűrűk lecsúsztak az aljára és mindig burogatni kellett, ha kellettek. Szóval gyakran.
A nagy pakolás során felszabadult egy dobozka, amiben pénztárca volt valamikor. Unalmas fehér, de nagyon masszív kartonból készült.
Ami még nagy előnye, hogy fedeles, így nem porosodnak az ékszereim.

Amire szükség van:

 • Doboz
 • Csomagolópapír
 • Olló
 • Ragasztó
 • Díszítéshez szalagok, masnik

1. lépés: Helyezd a dobozt a kiválasztott anyagra. Mérd le, hogy mekkora kell. Mindegyik oldalt be kell fedni. Vágd le. Ragaszd a papírt a doboz aljához
2. lépés: Vágd be a hosszabb oldalnál a papírt. 
3. lépés.: Először a rövidebb oldalakat ragaszd fel, a lelógó papírt ragaszd a másik oldalhoz. Aztán a hosszabb oldalt is ragaszd rá.
4. lépés: Várd meg, amíg megszárad a ragasztó, aztán pakold bele az ékszereket, vagy más apróságokat.

Ti miben tároljátok azokat az ékszereiteket, amiket gyakran hordotok?

2 megjegyzés:

 1. Tök jó lett :]
  Én a leggyakrabban hordottakat egy ékszertartó cicán, illetve a fésülködőasztalon, a többit gyűrűtartókon meg kis ékszertároló szekrényben :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!
   Uh, gyűrűtartóóóó, na majd egyszer ha lesz saját fésülködő/sminkes asztalom, akkor lesznek ilyen tartóim, tutira, addig marad a doboz. Úgyis menthetetlen dobozmániám van :)

   Törlés