2013. január 28., hétfő

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Január 23-án néztük meg Herceggel ezt a filmet. Egy ideje terveztük, hogy elmegyünk, de csak most került rá sor. Azt mondom, szerencsére.

A film maga, mint tudjuk Középföldén játszódik, hatvan évvel a Gyűrűk Ura előtt.
A főhős nem más, mint Zsákos Bilbó, aki nyugodtan éli mindennapjait Zsáklakban, mígnem egy szép napfényes napon be nem állít Szürke Gandalf, aki beszervezi egy utazásba, amit a törpökkel kell megtennie, sőt mit több, nekik kell segíteni, és nem is kevésnek, szám szerint 13-nak.
Az utazás célja, visszaszerezni az elveszett Törp Királyságot a sárkánytól, Szmaugtól.
Útjuk során sok-sok veszedelmes szerzettel kell szembenézniük. Többek között Orkokkal, Koboldokkal, Vargokkal. És még a Tündékkel is szövetséget kellene kötniük, de legalábbis az ételt el kell fogadniuk. A szövetség ötlete persze a Törpöknek nem igazán tetszene.
Bilbó a Koboldok rengetegében találkozik Gollammal. Ekkor találja meg a Gyűrűt, aminek erejéről és sorsfordító tulajdonságáról semmit sem tud.

Így a szép bevezető után illene írnom arról, hogy milyen is volt, hogy tetszett, ilyesmi. 
Nagyon tetszett. Ugyanaz a csapat csinálta, aki a Gyűrűk Ura trilógiát is. Gyönyörű a fotózás, izgalmas csatajelenetek. Lehetett dolga a maszkmesternek rendesen.
Aki arra számít, hogy olyan lesz, mint a Gyűrűk Ura, az jól gondolja. Valóban nagyon-nagyon hasonló. De őszintén, ha orkokkal kell harcolni, akkor orkokkal kell harcolni, abba nagy újdonságot nem lehet belevinni. Amiben persze különbözik az nem más,mint az alapsztori, ami nem más, mint visszaszerezni az elveszett királyságot. A harcokban meg a csodás vidékben viszont igenis hasonlít.
A film hosszúsága -170 perc- hagyhat némi kívánnivalót maga után, de én egy percig sem unatkoztam.

Me and my Prince watched this film on 23rd January. We were planning it for a long time and finally managed to watch it. 

The film itself, as we all know it, takes place about 60 years before The Lord of the Rings.
The main character, Bilbo Baggins, is living his life in peace in Middle-earth. One day Gandalf appeares who enrolls him in a journey to get back the Dwarf Kingdom from the dragon called Smaug, with 13 dwarves.
During the journey they have to face Orcs, Wargs and other creatures. They should make an alliance with the Elves as well or at least accept their food. The Dwarves wouldn't like the idea of the alliance.
During this journey Bilbo meets Gollum and finds the Ring. He doesn't know anything about the Ring's power.

After this long introduction I should write something about my opinion.
I liked it very much. The film was made by the same crew as The Lord of the Rings. Beautiful photography, exciting battle scenes.
The ones who expect this film to be the same as The Lord of the Rings are right. It is very, very similar to that. Honestly if there's a battle scene with the Orcs, than there's a fight with them, noone can put anything new into it.
The one thing it is different from The Lord of the Rings is the basic story which is to get back the kingdom. It is very similar in the beautiful landscape, and the battle scenes.
The length of the movie - 170 minutes - leaves something to be desired, but I was not bored for a minute.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Gyűrűk Urát, olvasta a könyvet, és nem gondolja, hogy unatkozni fog majdnem 3 órán keresztül.
Ti már láttátok? Hogy tetszett? Ha nem, tervezitek megnézni?

I recommend this film to everyone who likes The Lord of the Rings, read the book and doesn't think he/she would be bored for almost 3 hours.
Have you seen the film yet? If so did you like it? If not, are you planning to watch it?Képek forrása / Pictures are from: https://www.facebook.com/TheHobbitMovie

7 megjegyzés:

 1. örülök, h tetszett!! :) én biztosan eluntam volna valahol közben. :S

  VálaszTörlés
 2. Én teljesen a hatása alá kerültem. A mozizás után másnap muszáj volt a megnéznem a trilógiát is (bővített változatot) annyira magával ragadott a hangulata. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, de jó olvasni, hogy ennyire tetszett. Most én is úgy megnézném a trilógiát :)

   Törlés
 3. Mi a premier vetítés utáni napon ott ültünk a sorokban, és azóta még egyszer is láttam a moziban, tehát összesen kétszer élvezhettem a moziban ezt a filmet. Amint megjelenik a DVD, 100 millió százalék, hogy megveszem. Hihetetlenül szuper, csak jókat tudok róla mondani, nagyon tetszik, hatalmas szerelem született :D ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Uh, az jó lehetett. Hát ez valóban nagy szerelem lehet, ha már kétszer is megnézted. Nekem is nagyon tetszett :)

   Törlés
 4. mi dec. 30-án néztük meg, és előtte sosem voltam Gyűrűk Ura fan, de mivel nem következménye, hanem előzménye annak, inkább belementem, és olyan sikeres volt, hogy azóta mindhárom filmet megnéztük, pedig közel 3 évig nem akartam :D

  VálaszTörlés