2012. november 20., kedd

Brokkoli krémes tészta / Broccoli creamed pasta

Hozzávalók 4 főre:
30 dkg tészta
50 dkg brokkoli rózsákra szedve
10 dkg krémsajt (vagy bármilyen ömlesztett sajt)
10 dkg reszelt trappista sajt
25 dkg (két pohár) tejföl
25 dkg virsli

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A brokkolit rózsákra szedve sós, borsos vízben puhára főzzük. A brokkoli rózsák felét a tejföllel, és sajttal összeturmixoljuk.
A virsliket felkarikázzuk.
Kikent jénai tálba öntjük a tésztát, majd a krém felét, aztán pedig a virslit és a brokkoli rózsákat. Meglocsoljuk a maradék krémmel.
200°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.

Ingridients for 4:
30 dkg pasta
50 dkg broccoli
10 dkg cream cheese (or any other processed cheese)
10 dkg trappist cheese grated

25 dkg (2 cups) sour cream
25 dkg frankfurter


Preparation:
Cook the pasta in salty water.
Cook the broccoli as well in salty water (you can add pepper too)
Blend half of the broccoli with the cheese and sour cream. The cream is ready now.
Pour the pasta into a heatproof bowl than add half of the cream, the frankfurter and the other half of the broccoli. Pour the other half of the cream as well.
Bake at 200°C for 15-20 mins.



Jó étvágyat! Kipróbálnátok?
Enjoy! Would you try this out?


11 megjegyzés:

  1. En imadom a brokkolit, de mivel a lanyom sehogy sem szereti ritkan keszitek. De erre a receptre nekem nagyon osszegyult a nyalam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A brokkoli a kedvencem, nagyon imádom!

      Törlés
  2. Yum, that looks really delicious!!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki :)))))

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Igazán nincs mit. Mindenképp próbáld majd ki :D

      Törlés
  5. Ilyet, illetve hasonlót mi is szoktunk csinálni, nagyon szeretjük :-)

    VálaszTörlés