2012. június 3., vasárnap

Suzanne Collins: Futótűz

Forrás
 A Kapitólium dühös.
A Kapitólium bosszúra éhes.
A Kapitólium vért akar látni.
És az igazi harc csak most kezdődik.

Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.
Snow elnök Katnissnél, Győzelmi Körút, kivégzések, lázadások, esküvői ruhák, Gale, vajon tényleg van élet a Tizenharmadik Körzetben, a következő Viadal vagy más néven a Nagy Mészárlás, Cinna lázadása, régi győztesek a Viadalon, tenger, dzsungel, szövetségek, teljesen szabályos kör alakú aréna erőtérrel védve, mérgező köd, mutáns majmok, véreső, körcikkenként más veszélyforrás, az aréna egy óra?,  villám és huzal, aztán a légpárnás.... a Tizenharmadik Körzetből, Bonnie és Twill, összeesküvés, az új Játékmester, 
Szerepjáték lenne az egész, Katniss egy bábu, akit mozgatnak? Katniss maga a fecsegőposzáta vagyis a lázadás jelképe.
Peetát elfogja a Kapitólium, míg Katniss megmenekül.
A Tizenkettedik Körzet nem létezik többé, de aki Katnissnek fontos, megmenekül. Kicsit nonszensz
Igazából nincs hova hazatérni. Kiderül, hogy felhasználták a lányt....

Hát nem tudom. Nyomokat hagy az biztos. Ezt is olvastatta magát rendesen, Hát ilyen dolgokra mondjuk nem is számítottam. Kíváncsian várom az utolsó részt. Ezt még hova lehet fokozni, mit lehet ebből még kihozni?
Ja és a szerelmi őrlődés valami miatt nem lopta be magát szívembe, de elég jó volt az egyensúly.

Szóval ha kibírom a logisztika vizsga utánig, akkor jön az utolsó rész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése