2012. június 11., hétfő

The Kids Are All Right (2010)

A leszbikus Nic és Jules, boldogan élnek nagy családi házukban 2 gyerekükkel, egy lánnyal, Jonival és egy fiúval, Laserrel egészen addig, amíg a lány be nem tölti a 18-at és öccse unszolására fel nem keresi a sperma donor apukát.

Az apuka itt csöppen bele a történetbe. Az addig nyugodt állóvizet egy szempillantás alatt felkvarja.A gyerekek bírják, az orvos szülő, Nic nem annyira, Jules viszont nagyon is.

A kapcsolat csak látszólag felhőtlen a két nő között. Nic a határozott, perfekcionista, míg Jules kissé határozatlan, mindenbe belekezd aztán ha nem jön össze abbahagyja. Amikor először találkozunk éppen arról beszél, hogy egy kertészeti bizniszt akar beindítani. Később Paulnak, minő véletlen pont jól jön ez a kertészeti dolog.

Paul egyébként egy éttermet üzemeltet, és nem végzett semmilyen főiskolát, bár elkezdte, de nem fejezte be. Ez nem tetszik Nicnek, mert mégis milyen példát mutat így a gyerekeknek, akik közül a lány éppen oda készül. És nem csak ez nem tetszik. Az sem tetszik neki, hogy a gyerekek egyre több időt töltenek az apjukkal, és hogy Paul veszélyesen él.... motorozik.

Ami nagyon szembetűnő, hogy Nic elég sok bort fogyaszt, teljesen mindegy, hogy csak a szűk család vacsorázik éppen vagy Paul is ott van, hogy otthon vannak, vagy Paulnál. Édes mindegy az csak iszik. 
 
Aztán jön a törés, amikor Nic és Jules összevesznek, természetesen a gyerekek is pont hallják. A lány igen megsértődik Julesra, mert megbántotta anyucit. Joninak Nic az szülőanyja, mígy Lasernek Jules.

Aztán, hazafelé a kolitól Laser csak annyit mond nekik, hogy úgysem tudnak egymás nélkül új életet kezdeni, ahhoz már "túl öregek".

Nincsenek ebben a filmben (számomra) váratlan fordulatok, (itt megjegyzem, hogy amikor az Utazót néztük Bécsből hazafele, én az első 10 perc után tudtam, hogy mi lesz a vége) de tény, hogy nagyon érdekes, remek szereplőgárdával.
Jólesett a pici lelkemnek, és a fáradt agyamnak tanulás után. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése